In Stock

Foi de dafin – 1 kg

32,50 lei

Foile de dafin sunt frunze uscate, aromatice, folosite pentru a da savoare preparatelor culinare. In bucatarie, sunt adaugate in supe, ciorbe, tocanite si sosuri, eliberand treptat un parfum placut si un gust subtil, usor amarui.

Descriere

Foile de dafin, provenite de la arborele Laurus nobilis, sunt utilizate pe scara larga in industria alimentara ca agent aromatizant natural. Datorita compusilor volatili din frunzele uscate, precum eugenolul si cineolul, acestea confera preparatelor un parfum distinct, usor balsamic, si o nota subtila de amar care echilibreaza gusturile. In procesele industriale, foile de dafin sunt folosite in productia de conserve, supe deshidratate, marinade, preparate din carne (cum ar fi pateuri sau carnati), dar si in sosuri gata preparate sau mancaruri semipreparate. Apreciate pentru capacitatea lor de a masca mirosuri neplacute si de a intensifica aromele celorlalte ingrediente, foile de dafin contribuie nu doar la gust, ci si la prelungirea termenului de valabilitate a unor produse, avand usoare proprietati antimicrobiene. Sunt utilizate fie intregi, fie maruntite sau sub forma de extracte in amestecuri de condimente, datorita versatilitatii lor in combinatii culinare variate.