In Stock

Acid citric (Sare de lamaie) – 2 kg

30,00 lei

Acidul citric, cunoscut si sub numele de sare de lamaie, este un compus natural cu gust acrisor, folosit frecvent in bucatarie pentru a intensifica aromele si a echilibra aciditatea preparatelor. Este utilizat in conserve, gemuri si muraturi pentru a preveni oxidarea, dar si in bauturi racoritoare sau deserturi pentru a oferi un gust proaspat si revigorant.

Descriere

Acidul citric, cunoscut si sub denumirea de sare de lamaie, este un acid organic natural cu gust acrisor, utilizat pe scara larga in industria alimentara datorita proprietatilor sale de conservare si de reglare a aciditatii. Este folosit ca aditiv alimentar (E330) pentru a prelungi durata de valabilitate a produselor, prevenind oxidarea si dezvoltarea microorganismelor, fiind intalnit frecvent in bauturi racoritoare, sucuri de fructe, conserve si gemuri. Acidul citric imbunatateste gustul produselor, adaugand o nota acrisoara si proaspata, si este folosit pentru echilibrarea aromelor in sosuri, dressinguri sau dulciuri. In industria lactatelor, contribuie la coagularea laptelui pentru obtinerea branzeturilor, iar in produse de panificatie si patiserie este utilizat pentru ajustarea pH-ului, ceea ce imbunatateste textura si stabilitatea aluatului. Acidul citric este un ingredient esential in numeroase categorii de produse alimentare.

Informații suplimentare

Cantitate:

2 kg