In Stock

Boia iute extra – 1 kg

25,00 lei

Boiaua de ardei sau Paprika este un condiment, sub forma de pulbere, obtinut prin macinarea unor varietati de ardei rosii uscati. Prin urmare, aroma difera in functie de soiul de ardei din care s-a facut boiaua. Boiaua de ardei iute este potrivita pentru gulas unguresc, mancare sarbeasca cu carne si orez. Se asociaza cu carnea de vita, porc, pui, cu peste, oua si branza.

Categories: ,

Descriere

Boiaua de ardei este un condiment national maghiar care a ajuns cunoscut datorita lui Cristofor Columb, acesta fiind cel care a adus planta de ardei din America, raspandindu-se apoi in toata Europa. Boiaua de ardei este foarte aromata si potrivita atat pentru mancaruri reci, cat si pentru mancaruri calde. Cu toate acestea, condimentul nu trebuie supraincalzit sau adaugat in ulei (grasime) fierbinte intrucat se poate arde cu usurinta si capata un gust amar. Se recomanda a se asezona mancarea in ultimele minute de gatit. Putem mentiona si faptul ca majoritatea continutului de vitamina C se retine in boia, avand mai multa decat sucul de lamaie si de asemenea, este bogata in antioxidanti.

Informații suplimentare

Greutate 2 kg
Cantitate

1 kg, 25 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care scrii o recenzie pentru „Boia iute extra – 1 kg”