Descriere
Feniculul macinat este un condiment apreciat in industria alimentara datorita aromei sale distinctive, dulce si usor anasonate, care aduce o nota proaspata si revigoranta multor produse alimentare. Este obtinut din semintele uscate ale plantei de fenicul si se foloseste in diverse categorii de alimente, de la produse de panificatie pana la preparate din carne si sosuri. In industria carnii, feniculul macinat este frecvent utilizat in retetele de carnati si mezeluri aducand un gust complex si ajutand la echilibrarea aromelor puternice. De asemenea, este un ingredient important in preparatele de tip curry si in amestecurile de condimente, conferind o dulceata subtila ce contrabalanseaza aromele picante. In panificatie, feniculul macinat este adaugat in paini si biscuiti, oferind o savoare delicata si un parfum placut, care se potriveste bine cu arome de lamaie, scortisoara sau ghimbir. In plus, se foloseste in fabricarea ceaiurilor aromatice si a bauturilor alcoolice precum absintul si unele lichioruri, datorita proprietatilor sale digestive si a gustului inconfundabil. In produsele functionale sau cele destinate sanatatii, feniculul este apreciat nu doar pentru aroma sa, ci si pentru efectele benefice asupra digestiei, fiind folosit in unele suplimente alimentare si infuzii.