In Stock

Mix Salam cu sunca – 1 kg

40,00 lei

Salamul este un aliment care a ajuns sa fie iubit de multe persoane, indiferent de varsta sau nationalitate. Este un aliment usor de transportat si de mancat, perfect pentru drumetii sau pentru o gustare rapida intre mese. Numele lui vine de la cuvântul italian “salare” care inseamna “a sara”. De la celebrul salam de Sibiu, pana la samul facut din carne de bizon sau chiar din carne de strut, retele de preparare sunt diferite. Indiferent de reteta, nu este niciodata prea tarziu pentru a savura o felie de salam.

Descriere

Istoria salamului este una bogata si interesanta, acest aliment fiind prezent in alimentatia oamenilor de secole intregi. Primii care au descoperit cum sa faca salam au fost vechii romani si greci, care il pregateau prin combinarea carnii de porc cu condimente si sare. In timp, retetele de preparare a salamului s-au diversificat si s-au dezvoltat in functie de traditiile culinare ale fiecarei tari. Astfel, in Italia s-au creeat celebrele salamuri din regiunea Emilia Romagna, cum ar fi salamul de Parma sau salamul de Milano, iar in Germania si Austria s-au dezvoltat retete de salamuri afumate si condimentate cu hrean. Condimentele folosite in prepararea acestora pot varia de la usturoi si cimbru pana la ardei iute, piper sau coriandru.

Informații suplimentare

Cantitate

1 kg