Descriere
Nucsoara din sud-estul Asiei. Nucsoara este bogata in compusi antiinflamatori numiti monoterpene, inclusiv sabinen, terpineol si pinen. Acestea pot ajuta la reducerea inflamatiei din organism si aduc beneficii celor cu afectiuni inflamatorii. Nucsoara contine o multime de antioxidanti, inclusiv pigmenti vegetali precum cianidinele, uleiurile esentiale, cum ar fi fenilpropanoidele si terpenele, si compusii fenolici, inclusiv acizii protocatechuici, ferulici si cafeic. Este important de retinut ca efectele toxice ale acestui condiment sunt legate de ingestia de cantitati mari de nucsoara, nu de cantitatile mici folosite, de obicei, in bucatarie. Dozele mari, ca de exemplu, o lingura intreaga de nucsoara pot provoca intoxicatie, care include simptome anticolinergice. Nucsoara contine anumiti compusi (miristicina si safrol), care atunci cand sunt ingerati in cantitati mari, pot provoca simptome precum halucinatii si pierderea coordonarii musculare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.