Descriere
Este originar din Sri Lanka si din sudul Indiei. Scortisoara contine o serie de antioxidanti, printre care polifenoli, acid fenolic si flavonoide, care protejeaza organismul de stresul oxidativ si de efectele negative ale radicalilor liberi. Scortisoara are proprietati antimicrobiene, antifungice si antivirale care imbunatatesc sistemul imunitar. Astfel, organismul este protejat impotriva infectiilor, racelilor si gripei. Exista dovezi stiintifice care sustin ca un consum regulat de scortisoara poate reduce tensiunea arteriala. Scortisoara trebuie pastrata intr-un recipient inchis ermetic, intr-un loc uscat si ferit de lumina. In aceste conditii, betisoarele de scortisoara isi pastreaza aroma pentru cel mult un an. Scortisoara macinata, in schimb, poate sa reziste in jur de sase luni. Daca vrei sa te bucuri de proprietatile scortisoarei pentru mai mult timp, este recomandat sa o pastrezi in frigider, intr-un recipient inchis sau invelita in hartie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.