Descriere
Productia efectiva de mustar a inceput inca din antichitate, fiind utilizat atat ca remediu, cat si drept condiment in bucatarie. Se presupune ca romanii au fost primii care au produs pasta de mustar amestecand boabele macinate cu mustul, de aici provenind si denumirea de mustar. De asemenea, mustarul stimuleaza sistemul imunitar datorita proprietatilor antifungice si antibacteriene. Stimuleaza digestia, datorita continutului ridicat de vitamina B. Persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil trebuie sa aiba grija la consumul frecvent de mustar. Boabele intregi de mustar sunt adesea utilizate la conservarea legumelor si pentru un plus de aroma la preparatele cu carne si peste, curry, carnati si marinate. Iuteala semintelor de mustar se dezvolta atunci cand intra in contact cu lichidul, cum ar fi apa, vinul, otetul sau berea. Boabele isi pierd din nou iuteala cand sunt gatite o perioada lunga de timp, de aceea, daca doresti sa le pastrezi aroma picanta, acestea trebuie adaugate numai cand preparatul este aproape gata.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.